Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Pavel Filip: Moldova este interesată să preia experienței Macedoniei în procesul de integrare europeană
Print Send by email
12:57, 18 Iul 2018

Republica Moldova este interesată să preia experienței Macedoniei în procesul de integrare europeană, în special, în contextul lansării Strategiei UE pentru Balcanii de Vest. Declarația a fost făcută de premierul Pavel Filip la întrevederea cu președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov, aflat în vizită oficială în Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Președintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, a confirmat disponibilitatea de a împărtăși din experiența țării sale în parcurgerea drumului de aderare la UE, menționând că Moldova și Macedonia au multe similitudini: sunt țări de dimensiuni mici, multietnice și multiculturale, care trebuie să față provocărilor actuale.

Interlocutorii au menționat cooperarea bună între țările pe care le reprezintă, cooperare bazată pe încredere și respect reciproc. „Misiunea noastră este să valorificăm premisele existente pentru dezvoltarea în continuare a parteneriatului moldo – macedonean”, a spus Pavel Filip.

Oficialii au apreciat impactul pozitiv al abolirii reciproce a regimului de vize, fapt care contribuie la aprofundarea relațiilor bilaterale. Pavel Filip și Gjorge Ivanov au confirmat deschiderea pentru impulsionarea cooperării comercial-economice, inclusiv prin valorificarea Acordului Central European de Comerț Liber (CEFTA).

În altă ordine de idei, Pavel Filip l-a felicitat pe Gjorge Ivanov pentru recenta invitație de aderare a Macedoniei la blocul NATO, exprimându-și, totodată, recunoștință pentru votul în favoarea Rezoluției privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, în cadrul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex