Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Ambasadoarea Germaniei la Chișinău își încheie mandatul
Print Send by email
18:03, 17 Iul 2018

Prim-ministrul Pavel Filip a apreciat înalt activitatea ambasadoarei Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, în cadrul unei întrevederi de rămas bun care a avut loc marți, 17 iulie. Premierul a subliniat că, deși a fost scurt, mandatul diplomatei s-a remarcat prin mai multe inițiative și acțiuni concrete, transmite IPN.

„Apreciez contribuția dumneavoastră la consolidarea dialogului moldo-german. Ne dorim ca buna colaborare bilaterală să continue pentru implementarea proiectelor comune”, a spus Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Julia Monar a remarcat conlucrarea bună și posibilitatea de a fi într-un contact strâns cu executivul. Diplomata a subliniat că relațiile moldo-germane sunt pline de conținut și s-a arătat convinsă că acestea se vor îmbunătăți în continuare. De asemenea, ambasadoarea a apreciat eforturile Guvernului în implementarea agendei de reforme și a reiterat susținerea Germaniei pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Tot marți, premierul a avut o întrevedere de rămas bun, la final de mandat, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin. Pavel Filip i-a mulțumit oficialului rus pentru activitatea desfășurată și contribuția personală în menținerea unui dialog pragmatic dintre cele două state. Premierul a exprimat deschiderea Moldovei pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale bazate pe respect reciproc, accentul fiind pus pe bunăstarea cetățenilor ambelor state. În acest sens, a fost evidențiat interesul Republicii Moldova pentru impulsionarea cooperării economice și creșterea schimburilor comerciale cu Federația Rusă.

Farit Muhametșin și-a exprimat convingerea că reluarea activității Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică va amplifica cooperarea bilaterală și va genera noi rezultate în domeniile comercial-economic și investițional.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Orange Moldova

Orange Systems inspiră comunitatea IT să guste din noua rețetă de a lucra în IT

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Tehnologiile științifice bazate pe probe în monitorizarea campaniei electoraleConferințe IPN [HD] | Republica Moldova, de la promisiuni la realizări, raport
Conferințe IPN [HD] | Gheorgihi Grozav: Prezentarea Programului electoralConferințe IPN [HD] | Călin Vieru: Noutăți importante despre evoluția campaniei electorale
Vezi toate
banner creditex