Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Nu se pune problema suspendării regimului de vize cu UE, eurodeputat
Print Send by email
17:30, 10 Ian 2018

Eurodeputatul Andi Cristea a declarat pentru TVR Moldova că nu se pune problema suspendării regimului de vize cu UE. Afirmația vine în contextul unui Raport al Comisiei Europene cu privire la mecanismul de suspendare a regimului de vize, în care se arată că situația în Republica Moldova este îngrijorătoare și se atestă un declin evident în ceea ce privește angajamentele, transmite IPN.

Europarlamentarul a subliniat că Raportul este o constatare a Comisiei Europene cu privire la îndeplinirea condițiilor regimului liberalizat de vize de către Republica Moldova. Condițiile nu au un termen de implementare și reformele trebuie realizate continuu.

Potrivit openmediahub.com, Republica Moldova și Ucraina – primii și ultimii parteneri estici ai UE care au primit dreptul de a călători liber pentru cetățenii lor, sunt îndemnate să ia „acțiuni imediate” pentru accelerarea reformelor, inclusiv măsuri anticorupție și împotriva spălării banilor.

Comisia Europeană avertizează că lipsa de progres, mai ales în lupta împotriva corupției la nivel înalt, pune în pericol îndeplinirea cerințelor și solicită asigurarea independenței Autorității Naționale de Integritate și Agenției de recuperare a activelor criminale. Totodată, în raport se arată că s-au înregistrat mici îmbunătățiri în domeniul securității și al ordinii publice.

De la ridicarea vizelor în aprilie 2014, peste 980 de mii de cetățeni moldoveni au efectuat în total 2,7 milioane de călătorii în UE.

 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS