Produsele media la această rubrică sunt realizate în cadrul proiectului „Integrarea Europeană ca idee națională cu potențial de consolidare a societății moldovenești”, sprijinit de Fundația Germană Hanns Seidel
Moldova va adera la Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene
Print Send by email
17:40, 02 Iun 2016

Republica Moldova va adera la Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene și la Protocolul acestei Convenții. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Parlament în două lecturi în cadrul ședinței de joi, 2 iunie, transmite IPN.

Viceministra sănătății Liliana Iașan a declarant că aderarea la Convenție va contribui la armonizarea legislației naționale în domeniul fabricării, distribuției și circulației medicamentelor la rigorile promovate de Consiliul Europei.

Totodată, aderarea la Convenție va facilita accesul producătorilor autohtoni pe piața farmaceutică europeană, iar standardele de calitate și siguranță, aliniate la standardele europene, vor asigura competitivitatea produselor farmaceutice din Republica Moldova.

Un reprezentant al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a R. Moldova va avea statut de membru al Farmacopei Europene și va participa activ la sesiunile de lucru ale acesteia.

Convenția privind elaborarea unei Farmacopei Europene a fost întocmită la Strasbourg în anul 1964 și a intrat în vigoare în 1974. Actualmente este ratificată de 37 de state membre ale Consiliului Europei. Republica Moldova va trebui să achite anual o cotizație de membru în sumă de peste cinci mii de euro.

Farmacopeea este un tratat care cuprinde datele oficiale privind descrierea și formulele de preparare a medicamentelor, precum și modul lor de conservare și de utilizare.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex