Mai multe drumuri publice naționale și locale vor fi reparate în acest an
Print Send by email
16:55, 12 Mar 2018

Cabinetul de miniștri a aprobat Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pentru anul 2018 și Programul de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi, transmite IPN.

Astfel, finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din contul mijloacelor fondului rutier, iar reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi – din contul mijloacelor bugetului de stat.

Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, pentru drumurile publice naționale în acest an, conform Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier, sunt prevăzute peste 972 de milioane de lei. Din această sumă, 822,8 milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea drumurilor, reparațiile curente, precum și lucrările necesare pentru asigurarea securității circulației rutiere. Totodată, 149,5 milioane de lei vor fi alocați pentru reconstrucția drumurilor publice naționale și a construcțiilor inginerești, cofinanțarea proiectului de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni etc.

Pentru realizarea prevederilor Programului de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi sunt prevăzuți 1,6 miliarde de lei. Activitățile programate vor permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1242 de localități din țară. „Programul de reparație periodică a drumurilor locale, comunale și străzi are ca scop îmbunătățirea condițiilor de circulație prin majoritatea localităților țării, ceea ce va conduce la îmbunătățirea schimburilor comerciale și a investițiilor productive, creșterea competitivității agenților economici și a mobilității forței de munca în localitățile rurale”, a mai menționat Chiril Gaburici.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Academia Părinților de Invidiat - o nouă viziune asupra educației parentaleConferințe IPN [HD] |Îînchisoare cu suspendare pentru membrii unui grup criminal organizat
Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Vezi toate
banner creditex