Termenul proiectului de reabilitare a rețelelor de transport electric se extinde
Print Send by email
16:39, 11 Oct 2017

Guvernul a aprobat inițierea negocierilor și semnarea Addendumului nr.1 la Acordul de finanțare dintre executivul de la Chișinău și Uniunea Europeană cu privire la reabilitarea rețelelor de transport electric ale ÎS „Moldelectrica”, semnat la 17 decembrie  2012 la Chișinău, transmite IPN.

Prin acest acord Uniunea Europeană, reprezentată de către Comisia Europeană, se angajează prin Fondul de Investiți pentru Vecinătate să finanțeze proiectul de reabilitare a rețelelor de transport electric ale ÎS „Moldelectrica” cu opt milioane de euro, sub formă de grant. Addendumul concretizează unele aspecte prevăzute în acord, majorând și termenul de realizare a proiectului de la 54 la 66 de luni.

Grantul oferit de UE a fost divizat în două părți: șase milioane de euro pentru lucrările din proiect și două milioane de euro – asistență tehnică. Întreprinderii „Moldelectrică” i-a fost oferită prima tranșă de trei milioane de euro. O condiție pentru acordarea celei de-a doua tranșe a fost realizarea în proporție de 80 la sută a lucrărilor prevăzute pentru prima tranșă. Aceste lucrări au fost îndeplinite de companie în proporție de 30 la sută. Astfel, că cea de-a doua tranșă a grantului nu a fost încă acordată de către Comisia Europeană.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Concluzii după Congresul Mondial al Familiei
Conferințe IPN [HD] | Organizarea unei Adunări consultativeConferințe IPN [HD] | Liceul Teoretic ,,Orizont"
Vezi toate
banner creditex