La fabrica de zahăr din Drochia va fi instalată o centrală electrică pe bază de biogaz
Print Send by email
05:01, 11 Sep 2017

La fabrica de zahăr din orașul Drochia în viitorul apropiat va fi instalată o centrală electrică de cogenerare, care va funcționa pe bază de biogaz. Anunțul l-a făcut premierul, Pavel Filip, duminică, 10 septembrie, în cadrul unei vizite la fabrica de zahăr, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la fondare a acesteia. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, citat de IPN, premierul a spus că investiția dată va poziționa întreprinderea în rândul liderilor „energiei verzi” din Moldova.

Pavel Filip a felicitat colectivul întreprinderii, menționând faptul că fabrica este un exemplu de investiție care a generat succes. Premierul a spus că întreprinderea este o dovadă de utilizare eficientă a potențialului țării noastre în industria agro-alimentară, generând valoare adăugată însemnată, locuri de muncă și susținând economia locală. „Întreprinderea reprezintă un model pentru alți agenți economici din mai multe puncte de vedere. Ați reușit să combinați tradițiile vechi cu cele moderne. Fabrica mai este și un model de investiție străină pentru Republica Moldova”, a spus Pavel Filip.

Primul ministru a mai remarcat faptul că fabrica de zahăr din Drochia a valorificat la un nivel înalt potențialul de export moldovenesc în contextul relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Pe 25 martie se va vota Reîntregirea ȚăriiConferințe IPN [HD] | Prețul inegalității din Moldova
Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Vezi toate
banner ceu
banner creditex