Un nou incubator de afaceri a fost deschis la Călărași
Print Send by email
17:42, 19 Iun 2017

Un incubator de afaceri a fost deschis astăzi, 19 iunie, la Călărași. Incubatorul va găzdui peste 20 de companii care vor crea cel puțin 60 de locuri de muncă. Actualmente, 15 companii au statut de rezident, cinci dintre care vor activa în domeniul producerii iar zece companii în domeniul prestării de servicii, transmite IPN.

Incubatorul va acorda sprijin logistic, consultativ, de instruire și financiar companiilor și startup-urilor astfel încât acestea să poată ajunge la stabilitate și autonomie.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmâc, ministru al economiei, incubatoarele de afaceri reprezintă o școală a businessului care trebuie să fie preluată pe întreg teritoriul țării. „În total avem zece incubatoare în diferite centre raionale și eu cred că este o experiență bună să multiplicăm aceste practici și în celelalte raioane și municipii din Republica Moldova”, a spus Octavian Calmâc.

Directorul general al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, a remarcat că incubatoarele de afaceri sunt un instrument eficient de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii la etapa de inițiere și pătrundere pe piață, prin deschiderea a noi locuri de munca și înviorarea economiilor la nivel local.

Șeful secției cooperare al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Aneil Singh, a spus că antreprenorii care vor deveni rezidenți ai incubatorului se vor bucura de instruire, sprijin și asistență în afaceri din partea Uniunii Europene.

Președintele Raionului Călărași, Sergiu Artene, a menționat că deschiderea incubatorului este importantă pentru comunitatea locală și pentru formarea bazei economice a raionului Călărași.

Incubatoare de afaceri au mai fost deschise la Soroca, Ștefan Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Coșnița, Ceadîr-Lunga, Nisporeni și Cimișlia. Pe parcursul activității au găzduit 289 de companii, inclusiv 144 de companii au trecut cu succes perioada de incubare. Totodată, prin intermediul Incubatoarelor de Afaceri au fost create circa 950 de locuri de muncă. În acest an urmează deschiderea unui incubator de afaceri și în orașul Cahul.

Rețeaua de Incubatoare de Afaceri pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost creată de către ODIMM, în parteneriat Ministerul Economiei și reprezentanții autorităților publice locale, cu sprijinul Uniunii Europene și Guvernului Norvegiei.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex