Vinificatorii sunt chemați să acceseze granturile nevalorificate PAC II
Print Send by email
17:07, 18 Mai 2017

Vinificatorii sunt chemați să acceseze granturile nevalorificate oferite în cadrul Proiectului privind Ameliorarea Competitivității II (PAC II), finanțat de Banca Mondială. Oportunitățile de finanțare a sectorului vitivinicol au fost discutate astăzi, 18 mai, la o masă rotundă, transmite IPN.

Potrivit directorului Unității de Implementare PAC II, Aureliu Casian, granturile sunt nerambursabile și pentru vinificatori este o oportunitate de a-și fortifica capacitățile de producere și de export. Sunt eligibile pentru finanțare cererile care vizează, spre exemplu, serviciile unui tehnolog, elaborarea designului ambalajului și al etichetei produselor, elaborarea de pagini web.

„Vinificatorii pot accesa finanțare pentru a-și îmbunătăți calitatea produselor, a desfășura activități care ar duce la o atractivitate mai mare a produsului pe care îl promovează, pentru îmbunătățirea proceselor interne ale companiilor, pentru optimizarea costurilor. Tot ceea ce se încadrează în ideea de întărire a competitivității unei întreprinderi – elemente care în final derivă într-o eficiență mai bună a întreprinderii, într-o productivitate mai înaltă a acesteia și o competitivitate la export”, a declarat Aureliu Casian.

Setul de documente pentru accesarea finanțării poate fi consultat pe site-ul www.uipac.md. Din cei peste 120 de beneficiari ai PAC II, doar 15 sunt din domeniul vitivinicol. Grantul oferit acoperă aproape 50 % din costul proiectului beneficiarului, dar nu mai mult de 200 de mii de lei. PAC II are un buget de 45 de milioane de dolari și este implementat în perioada 2015-2019.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Vasile TumurucConferințe IPN [HD] | Live stream
Conferințe IPN [HD] | Alianța pentru CentenarConferințe IPN [HD] | Vitalie Czine
Vezi toate
banner ceu
banner creditex