Aeroportul din Chișinău va avea o pistă nouă de zbor
Print Send by email
12:36, 20 Mar 2017

Aeroportul Internațional Chișinău va avea o pistă nouă din mai 2018. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă de către Petru Jardan, directorul general Avia Invest, și Radu Bezniuc, directorul Autorității Aeronautice Civile, transmite IPN. Costul estimativ pentru construcția pistei este de 15-16 milioane de euro.

Lucrările la noua pistă au început deja. Aceasta va avea 2400 de metri lungime și 45 de metri lățime. Directorul general Avia Invest afirmă că se vor face decopertări între 1 și 2,2 metri pe suprafața actuală pentru a se construi o pistă modernă, de la zero.

Radu Bezniuc spune că va fi garantată securitatea zborurilor la cel mai înalt nivel și nu va mai fi nevoie ca aeroportul să fie închis. În prezent pentru efectuarea lucrărilor la pista de bază aeroportul este închis pentru intervale de 5-6 ore. Lucrările se efectuează în general în timpul nopții. Pista nouă este un avantaj competitiv pentru Aeroportul din Chișinău deoarece va permite ca aeroportul să funcționeze fără întreruperi.

În același context, Petru Jardan a menționat că până în prezent în Aeroportul Internațional Chișinău au fost investiți peste 57 de milioane euro. Investitorul a contribuit cu aproximativ 60% din sumă, cealaltă ăarte. fiind acoperită din veniturile aeroportului. În altă ordine de idei, directorul a informat că în scurt timp Wizz-Air va opera o cursă nouă: Chișinău – Berlin.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex