85 km din drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești vor fi reabilitați
Print Send by email
16:11, 08 Aug 2018

Contractul pentru reabilitarea a 85 km din drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești a fost semnat de către Administrația de Stat a Drumurilor și compania ucraineană LLC Automagistral-Pivden. Contractul prevede reabilitarea a două tronsoane, de la municipiul Comrat până la satul Svetlâi și de la satul Ciumai până la drumul de ocolire a satului Slobozia Mare, transmite IPN.

„Odată cu finalizarea reabilitării acestui drum, antreprenorii vor avea costuri mai mici pentru transport și termene mai mici de realizare a comenzilor. De asemenea, oamenii vor putea ajunge mai rapid la destinație, iar salvarea și serviciile speciale vor avea acces liber”, a declarat ministrul economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, după semnarea contractului.

Directorul companiei ucrainene, Mykola Tymofeiev, a dat asigurări că lucrările vor fi efectuate într-un termen mai mic decât este prevăzut în contract. „Suntem prima companie din Ucraina implicată în reparația drumurilor din Moldova. Odată cu semnarea contractului, ne asumăm toate angajamente pentru a executa lucrările calitativ”, a spus antreprenorul.

Costul lucrărilor este de aproape 30 de milioane de euro. Timpul planificat pentru reparații este de 36 de luni și 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor. Contractul este realizat cu suportul financiar al BERD.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Embassy of Georgia in Chisinau

10 years since Russia’s Military Aggression and Occupation of Georgian Territories: Ways to Sustainable Peace and Security in Georgia

Serviciul de presă al CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe a preluat, după reorganizare, atribuțiile a trei întreprinderi de stat

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Rezultatele lotului național la Campionatului Mondial de MuaythaiConferințe IPN [HD] | Opriți fărădelegile primarului de Drepcăuți Ioxa și complicilor săi!
Conferințe IPN [HD] | Organele de politie sunt implicate în activității ilegaleConferințe IPN [HD] | Gestionarea deșeurilor în raionul Telenești
Vezi toate
banner creditex