Tehnică specială pentru colectarea deșeurilor în raionul Vulcănești
Print Send by email
09:52, 10 Feb 2018

Administrația raionului Vulcănești a intrat în posesia unei autospeciale și a 147 de pubele pentru colectarea deșeurilor solide. Tehnica a fost achiziționată în cadrul proiectului „Optimizarea sistemului de management al deșeurilor solide în raionul Vulcănești“, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Costul proiectului a fost de 9,5 milioane de lei, precizează un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, citat de IPN.

„Managementul deșeurilor este una dintre prioritățile politicii de dezvoltare regională, iar pentru autoritățile locale asemenea proiecte sunt cele mai eficiente soluții pentru localități”, a spus secretarul de stat Dorin Andros, la ceremonia de transmitere a echipamentului.

Proiectul în raionul Vulcănești este implementat în conformitate cu „Strategia de gestionare a deșeurilor pentru anii 2013-2027”. Aceasta prevede înființarea a 8 zone pentru managementul deșeurilor în Republica Moldova. Fiecare zonă va fi dotată cu un sistem complet de gestionare a deșeurilor pentru evacuare, stații de transfer, stații de sortare etc. Elaborarea și aprobarea studiului de fezabilitate pentru Zona 1, în care sunt incluse raioanele Vulcănești și districtul Ceadâr-Lunga, a fost realizat cu sprijinul Agenției Germane de Cooperare Internațională (GIZ).


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Sesizarea Curții Constituționale privind  invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | ?????? ??????? ??????? ?????? ? ?????????????? ?????????? nr.13
Conferințe IPN [HD] | Rezultatele vizitei la StrasbourgConferințe IPN [HD] |  Transfer de imagine si concurență neloială pe piața media din RM
Vezi toate
banner creditex