Un tânăr câștigă bani transformând deșeurile în energie
Print Send by email
11:12, 05 Dec 2017

Dmitri Asoscov, un tânăr antreprenor din capitală, câștigă bani transformând deșeurile în energie. Acesta, împreună cu partenerul său, au lansat, prin intermediul proiectului „Energie și Biomasă”, finanțat de Uniunea Europeană, o afacere prin care contribuie la reducerea consumului de energie fosilă și sporirea securității energetice.

Potrivit unui comunicat de presă remis de PNUD și citat de IPN, tinerii lucrau într-o tâmplărie și, pentru că trebuia să facă ceva cu rumegușul de lemn, au început să producă brichete. Cererea fiind mare, au căutat noi surse pentru a produce mai mult și au ales cojile de hrișcă și de migdale.

„Calitatea brichetelor din coji de migdale și de hrișcă este foarte bună, singura recomandare pentru producător este să adauge o anumită proporție de rumeguș de lemn. Lignina conținută în acesta ajută la o mai bună presare și durabilitate a brichetelor”, menționează directorul Laboratorului pentru biocombustibili solizi în cadrul Universității Agrare, Grigore Marian.

Firma a produs și a comercializat deja 300 de tone de brichete din hrișcă și din coji de migdale. Compania mai produce brichete din coji de floarea soarelui, de nuci și din rumeguș din lemn, dar și cărbune de lemn, obținut prin piroliză. Întreprinderea are 25 de angajați.

Proiectul „Energie și Biomasă” este finanțat de UE și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul susține dezvoltarea pieței de biocombustibil practic de la zero, stimulând atât cererea, cât și oferta de brichete și pelete.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Cooperarea USR cu forțele politice cu adevărat pro-europene din RMConferințe IPN [HD] | Autodenunțul - instrument de protecție a corupților
Conferințe IPN [HD] | Prezentarea rezultatelor consultării publice privind unirea RM cu RomâniaConferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar general
Vezi toate
banner ceu
banner creditex