Pavel Filip: Summitul PaE a redat un suflu nou aspirațiilor europene ale Moldovei
Print Send by email
05:15, 01 Dec 2017

Summitul Parteneriatului Estic care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles a redat un suflu nou în aspirațiile europene ale Republicii Moldova și acest lucru a fost cel mai important. Totodată, Declarația summitului conține doar teze pozitive atunci când se referă la Moldova. Aprecierile au fost făcute de premierul Pavel Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, transmite IPN.

Prim-ministrul susține că declarația summitului conține un limbaj pozitiv pe multe aspecte cum ar fi cel de integrare în coridoarele europene de transport, rețeaua TNT. De asemenea, s-a vorbit în limbaj pozitiv la subiectul reducerii tarifelor la convorbirile în roaming cu Uniunea Europeană, la aspectul securității energetice. „Pentru noi este foarte important acest lucru și eu sper foarte mult, așa cum ne-am propus, cu suportul Uniunii Europene, să asigurăm interconexiunea pe energie. Sper foarte mult anul viitor să vedem progrese palpabile în acest sens – interconexiunea pe gaze naturale cu România”, spune premierul.

Pavel Filip a precizat că în cadrul summit-ului s-a discutat și despre dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. „Un element aparte cred că este programul celor 20 de livrabile până în anul 2020, un program foarte interesant”, a afirmat premierul. Potrivit lui, există intenția de a dezvolta un plan de acțiuni pentru asigurarea livrării acestor rezultate.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

vincuvin.shop

Se lansează vincuvin.shop, magazin online cu livrare a vinului îmbuteliat

Programul social „60 plus”

Invitație la conferința de presă de lansare a Programului Social „60 plus” și a campaniei „Vino cu bunicii la teatru”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Organizarea adunării de constituire a Grupului de inițiativăConferințe IPN [HD] | Lansarea Manifestului unei Mișcări Civice
Conferințe IPN [HD] |David Davitian este ținut în continuare ostatic, cu încălcarea tuturor legilorConferințe IPN [HD] | Barometrul Opiniei Publice, noiembrie 2017
Vezi toate
banner creditex