Măsuri de combatere a gripei aviare, identice celor aplicate în țările UE
Print Send by email
05:44, 22 Noi 2017

Riscul de transmitere a gripei aviare la păsările de curte și la alte păsări, ținute în captivitate, de la păsările sălbatice va fi limitat, potrivit modificărilor, aprobate de Guvern în decizia sa anterioară privind măsurile de supraveghere, control și combatere a gripei aviare, transmite IPN.

Prin aceste modificări, Moldova se racordează la directivele europene în acest sens, ceea ce va facilita schimburile comerciale cu ouă și carne de pasăre către țările UE. Moldova speră ca în timpul cel mai apropiat să fie acceptată de Uniunea Europeană pentru a exporta aceste produse.

Modificările și completările prevăd  consolidarea sistemului de depistare timpurie și supraveghere sporită din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, astfel ca să fie prevenite apariția unor focare de boală.

De asemenea, se preconizează identificarea zonelor cu risc ridicat, supravegherea și monitorizarea bolilor extrem de contagioase la păsări de curte și sălbatice.

UE a acordat Moldovei cote de export de produse animaliere, însă acestea nu sunt valorificate pe parcurs de mai mulți ani. În UE cerințele față de produsele animaliere sunt foarte stricte.

În prezent, dintre produsele de origine animalieră Moldova exportă doar mierea de albini. Ouăle și carnea de pui ar fi următoarele două produse, care ar putea fi exportate pe piața comunitară. În acest sens lucrează de mai multă vreme instituțiile de resort din Moldova, dar și producătorii.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Candidatul unic, program comun pentru Chișinău - Unirea Forțelor de DreaptaConferințe IPN [HD] | Vasile Tumuruc
Conferințe IPN [HD] | Live streamConferințe IPN [HD] | Alianța pentru Centenar
Vezi toate
banner ceu
banner creditex