Relațiile economice moldo-române vor fi consolidate la un forum de afaceri
Print Send by email
17:52, 20 Mar 2017

Zona de vest a României, care este atractivă pentru oamenii de afaceri din Serbia, Ungaria și Italia, dar și din Moldova, își propune să devină o zonă de legătură între mediul de afaceri din statele menționate. Într-o conferință de presă la IPN, Antoniu Martin, președintele Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație în România, a spus că relația României cu Republica Moldova necesită o preocupare specială. Dincolo de aspectele culturale și educaționale pe care Centrul le-a punctat de la formare, facilitând diverse parteneriate care deja prind contur, sunt foarte importante și relațiile economice. Cu acest scop, la Arad, este organizat primul Forum Economic al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

„Economicul determină de foarte multe ori politicul și cine are controlul economic sau cine conturează ceva din punct de vedere economic este interesat să dețină și influența decizională. Cred că este foarte important ca un număr cât mai mare de oameni de afaceri, de firme din Republica Moldova, să spargă blocajul pe care îl mai au și să participe la primul Forum Economic al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, pentru că doar așa se poate contura o percepție reciprocă avantajoasă”, a spus Antoniu Martin.

Acesta a subliniat că organizatorii evenimentului își doresc să pună accentul pe oportunități și să răspundă unor provocări. Invitații au fost trimise către toate partidele politice din Republica Moldova și către autorități, iar răspunsurile sunt pozitive în mare parte.

Antoniu Martin a mai spus că multe companii se confruntă cu dificultăți în desfășurarea activității pentru că nu cunosc sau nu au persoane cu expertiza necesară ca să implementeze proiecte de dezvoltare a afacerilor, de aceea organizatorii au considerat necesar să invite specialiști la Forumul Economic care vor oferi și asistență.  „Ne dorim să creăm o plus valoare și de aceea am ținut să avem o nișă tot mai consistentă pe planul procesării producției agricole. Astfel, la forum vor participa multe întreprinderi agricole de profil”, a adăugat Antoniu Martin.

Forumul Economic al Întreprinderilor Mici și Mijlocii se va ține în perioada 21-23 aprilie. Participarea este gratuită, iar cererile pot fi depuse pe parcursul a încă două săptămâni.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex