Întreprinzători din șase state se întrunesc la un Forum Economic la Arad
Print Send by email
14:02, 20 Mar 2017

Întreprinderi mici și mijlocii din Moldova, România, Bulgaria, Serbia, Italia și Ungaria vor participa în perioada 21-23 aprilie la primul Forum Economic în domeniul Întreprinderilor Mici și Mijlocii organizat de Centrul Interregional de Advocacy și Diplomație. Evenimentul se va desfășura în orașul Arad (România) și se adresează atât întreprinderilor din regiunea transfrontalieră, cât și instituțiilor și organizațiilor ce sprijină întreprinderile.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație pentru Moldova, Adrian Furculiță, a declarat că prima ediție a Forumului se va concentra pe dezvoltarea economică în context regional și internațional, orientând viziunile întreprinderilor spre premise de dezvoltare a afacerilor. Subiectele puse în discuție vor viza dialogul social transfrontalier, cooperarea economică între întreprinderile din industria ușoară, agricultură, sectorul imobiliar etc.

Președintele Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație pentru România, Antoniu Martin, a spus că zona de vest a României, unde va fi organizat forumul, și anume orașul Arad, e o zonă foarte bine dezvoltată sub aspect agricol. Zona respectivă are mii de rezidenți și investiții străine. Acesta și-a exprimat dorința ca evenimentul să devină o platformă de dialog și o punte de legătură între oamenii de afaceri din statele participante, dar și un model pentru alte județe din România.

Antoniu Martin a subliniat că organizatorii își doresc ca evenimentul să ajute mediul de afaceri și întreprinderile mici și mijlocii să facă față provocărilor economice din regiune. Numărul participanților înscriși deja bucură, pentru că s-au arătat cointeresate și autorități locale din Moldova, consilieri locali etc., a menționat președintele Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație pentru România.

Participarea la forum este gratuită. Înscrierea mai este posibilă pe parcursul a două săptămâni.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex