ANRE a eliberat licență pentru un nou furnizor de energie electrică
Print Send by email
10:46, 12 Aug 2015

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a eliberat licență pentru un nou furnizor SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, societate creată în urma reorganizării prin separare a SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord” (RED Nord) și SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord-Vest” (RED Nord-Vest), transmite IPN.

Potrivit ANRE, noua companie a fost fondată din contul patrimoniului RED Nord și  RED Nord-Vest, transmis ca rezultat al reorganizării acestora. După acest proces, drepturile și obligațiile celor două companii aferente activității de furnizare a energiei electrice au fost preluate de către „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Prin licența eliberată de către ANRE, noua întreprindere are dreptul de a furniza energie electrică la tarife reglementate prin rețelele de distribuție ale RED Nord și RED Nord-Vest.

În același timp, Consiliul de Administrație al ANRE a retras, în baza cererilor depuse, licențele pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, deținute de cele două companii. În prezent, acestea dețin doar licențe pentru activitatea de distribuție a energiei electrice.

Anterior, ANRE a eliberat licență pentru furnizarea energiei electrice și companiei ÎCS „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, întreprindere creată ca rezultat al reorganizării prin separare a companiei ÎCS „Red Union Fenosa”, care în prezent prestează doar servicii de distribuție a energiei electrice.

Acțiunile ANRE fac parte din agenda de implementare a Pachetului Energetic II, care prevede transpunerea în legislația națională a unui șir de directive și regulamente europene ce vizează liberalizarea pieței de energie electrică în beneficiul consumatorilor finali.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Conferințe IPN [HD] | PENSIONARUL PIOTR BEJENARIConferințe IPN [HD] | Blocul ,,UNIREA" : ,,Unioniștii VOR MERGE uniți în electorală"
Vezi toate
banner creditex