ANRE a eliberat licență pentru un nou furnizor de energie electrică
Print Send by email
10:46, 12 Aug 2015

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a eliberat licență pentru un nou furnizor SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, societate creată în urma reorganizării prin separare a SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord” (RED Nord) și SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord-Vest” (RED Nord-Vest), transmite IPN.

Potrivit ANRE, noua companie a fost fondată din contul patrimoniului RED Nord și  RED Nord-Vest, transmis ca rezultat al reorganizării acestora. După acest proces, drepturile și obligațiile celor două companii aferente activității de furnizare a energiei electrice au fost preluate de către „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Prin licența eliberată de către ANRE, noua întreprindere are dreptul de a furniza energie electrică la tarife reglementate prin rețelele de distribuție ale RED Nord și RED Nord-Vest.

În același timp, Consiliul de Administrație al ANRE a retras, în baza cererilor depuse, licențele pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, deținute de cele două companii. În prezent, acestea dețin doar licențe pentru activitatea de distribuție a energiei electrice.

Anterior, ANRE a eliberat licență pentru furnizarea energiei electrice și companiei ÎCS „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, întreprindere creată ca rezultat al reorganizării prin separare a companiei ÎCS „Red Union Fenosa”, care în prezent prestează doar servicii de distribuție a energiei electrice.

Acțiunile ANRE fac parte din agenda de implementare a Pachetului Energetic II, care prevede transpunerea în legislația națională a unui șir de directive și regulamente europene ce vizează liberalizarea pieței de energie electrică în beneficiul consumatorilor finali.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS