Rusia a introdus taxe vamale la importul unor produse din Moldova
Print Send by email
05:08, 01 Sep 2014

Federația Rusă a introdus, din 31 august, taxe vamale la importul unor tipuri de produse din Republica Moldova, precum carne, grâu, zahăr, legume, băuturi alcoolice, mobilă etc. În total, lista cuprinde 19 poziții, transmite IPN cu referire la presa rusească.

Până acum produsele din Republica Moldova erau scutite de taxe la import în baza unui acord bilateral de comerț liber. Presa rusească mai scrie că restricțiile impuse de Federația Rusă la importul de fructe moldovenești sunt legate de riscul re-exportului de mărfuri din UE, în contextul semnării de către Chișinău a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a declarat, în cadrul ultimei sale vizite la Tiraspol, că Rusiei îi plac fructele moldovenești, dar există pericolul ca, sub forma produselor moldovenești, pe piața să intre mărfuri care nu convin Rusiei.

Potrivit autorităților ruse, în 2013, Republica Moldova a exportat în Federația Rusă legume de 3,6 milioane de dolari și fructe de 121,5 milioane de dolari.

În cadrul ultimei vizite a vicepremierului rus la Chișinău, vicepremierul moldovean Andrian Candu a atras atenția că restricțiile aplicate sunt excesive și nejustificate prin prisma angajamentelor și practicilor internaționale și contravin prevederilor cadrului juridic bilateral și multilateral, care reglementează schimburile comerciale cu Federația Rusă. Potrivit oficialilor moldoveni, motivele luării măsurilor menționate sunt mai mult de natură politică, decât economică.

 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex