Partidul Comunist revine pe arena politică a Moldovei
Print Send by email
14:29, 17 Mai 2011
Partidul Comunist din Moldova, cu abrevierea PCM, și-a început procesul de restabilire a dreptului la existență. Secretarul executiv al formațiunii interzise în august 1991, Igor Cucer, a menționat, marți, în cadrul unei conferințe de presă că toți comuniștii moldoveni veritabili ar trebui să înceapă în termeni rapizi restabilirea apartenenței la PCM, transmite Info-Prim Neo.

Igor Cucer a criticat dur Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, condus de Vladimir Voronin, spunând că acesta este un partid pseudo-comunist, care poate fi numit doar partid liberal-burghez.

,,PCRM este un partid care-l deservește pe fiul lui Vladimir Voronin, Oleg Voronin. Când era la guvernare, conducerea Partidului Comuniștilor s-a dezis de ideile socialismului și s-a preocupat mai mult de îmbogățire”, a declarat secretarul executiv al PCM.

Acesta susține că adepții PCM au fost represați de către PCRM, îndeosebi în perioada când Vladimir Voronin era președinte de țară. Printre metodele de presiune Igor Cucer a numit concedierea adepților PCM, intentarea dosarelor administrative și penale, urmăriri și percheziții.

,,După cei 8 ani de guvernare a PCRM, cetățenii săraci au devenit și mai săraci, iar cei bogați au devenit și mai bogați. 90% din patrimoniul național aparține la 8% din populație. De-a lungul guvernării sale, PCRM a privatizat aproape toată proprietatea statului”, a spus Igor Cucer.

Potrivit acestuia, în cei 8 ani de guvernare PCRM a lăsat la o parte probleme importante, printre care Legea proprietății, pacea interetnică și instituirea socialismului. Referindu-se la alegerile locale din acest an, Igor Cucern i-a îndemnat pe „adevărații comuniști” să voteze pentru mișcarea social-politică „Ravnopravie”, considerând-o cea mai apropiată de planurile sănătoase de rezolvare a problemelor oamenilor și de evitare a tensiunilor interetnice.

Igor Cucer a mai spus că procedura de restabilire a PCM ar putea lua 2-3 luni. Potrivit acestuia, circa 25% din membrii PCRM ar fi gata să părăsească partidul și să adere la PCM. „Nu vom renunța nici la simbolistică. Acesta aparține mișcării comuniste internaționale. Secerea și ciocanul vor rămâne simbolul nostru, precum și steaua roșie”, a mai spus secretarul executiv al PCM

(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezvelirea bustului în cinstea unui membru al Sfatului ȚăriiConferințe IPN [HD] | Preferințele moldovenilor privind sărbătorile de Paști
Conferințe IPN [HD] | Interviu IPN: Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea EuropeanăConferințe IPN [HD] | Patimi, iertarea și împăcarea în politică
Vezi toate
banner creditex