A fost semnat precontractul de achiziționare a 41,09% acțiuni Moldova Agroindbank

Print Send by email
15:16, 22 Iun 2018

A fost semnat precontractul de achiziționare a 41,09% acțiuni Moldova Agroindbank

Agenția Proprietății Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova, a semnat precontractul de achiziționare de către consorțiul internațional de investitori – BERD, Invalda INVL, Horizon Capital – a pachetului de acțiuni în mărime de 41,09% din capitalul social al Moldova Agroindbank. Ministrul economiei, Chiril Gaburici, se așteaptă la un efect pozitiv imediat asupra economiei naționale, transmite IPN.

Potrivit ministrului, intenția Guvernului este să ducă la bun sfârșit procesul de transparentizare și consolidare a sistemului bancar. „Cu acționari buni, băncile din Moldova trebuie să-și reia pe deplin funcția de intermediere financiară. Aceasta înseamnă că ele trebuie să acorde credite pentru a susține creșterea și modernizarea economică pentru proiecte și investiții noi, să creeze noi locuri de muncă și să contribuie la bunăstarea populației”, a declarat Chiril Gaburici.

Reprezentantul consorțiului, Henry Russell, directorul pentru instituții financiare BERD pentru Moldova, Ucraina, Belarus și Balcanii de Vest, a felicitat Guvernul și BNM pentru decizia care va curăța masiv sectorul bancar al țării. Tot pentru a curăța sistemul bancar, în decembrie s-a adoptat mecanismul care permite blocarea acționarilor netransparenți, iar în ianuarie Banca Transilvania a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni Victoriabank.

Viceguvernatorul Băncii Naționale, Ion Sturzu, a menționat că BNM salută venirea în sectorul bancar al țării a acționarilor buni, puternici financiar. Viceguvernatorul așteaptă că noii investitori să vină cu politici practice internaționale bune, care să facă guvernarea corporativă în bancă mai performantă. „Așteptăm ca investitorii să vină cu produse și servicii calitative pentru cetățenii Republicii Moldova”, a spus Ion Sturzu.

Directorul Agenției Proprietăți Publice, Vladimir Baldovici, spune că Agenția va asigura tranzacția dintre părți, având ca sarcină asigurarea transparenței depline. El a dat asigurări că în continuare acțiunile băncilor vor fi expuse spre vânzare în condiții egale pentru toți solicitanții participanți la licitație.

Consorțiul intenționează să realizeze achiziția preconizată printr-o societate de investiție special creată în acest scop - HEIM PARTNERS Ltd, înregistrată în Marea Britanie, cu sediul la Londra.

15:16, 22 Iun 2018

Alte știri

23 Iunie 2018
RSS
Cursul valutar oficial la 23.06.2018
free
22 Iunie 2018
Managementul domeniului concurenței este unul strategic și orientat pe termen lung, audit
free
Cursul valutar oficial la 22.06.2018
free
21 Iunie 2018
Guvernul a aprobat modificări la Legea privind achizițiile publice Guvernul aprobă semnarea unui precontract pentru cumpărarea acțiunilor Moldova Agroindbank
free
Cursul valutar oficial la 21.06.2018
free
20 Iunie 2018
Cursul valutar oficial la 20.06.2018
free
18 Iunie 2018
AIPA a trecut în contul producătorilor agricoli 94 de milioane de lei
free
19 Iunie 2018
Veniturile disponibile ale populației au crescut în primul trimestru cu 10,3%
free
Cursul valutar oficial la 19.06.2018
free
16 Iunie 2018
Măsuri sporite la Anenii Noi în legătură cu pesta porcină africană
free
15 Iunie 2018
Produsul Intern Brut, în creștere Unele politici și inițiative lansate în ultima perioadă au caracter populist, Expert-Grup
free
Expert-Grup evidențiază constrângeri care pot periclita creșterea economică
free
16 Iunie 2018
Cursul valutar oficial la 16.06.2018
free
15 Iunie 2018
BNM avertizează EuroCreditBank
14 Iunie 2018
„Electromaș” și „Uralelectro” vor produce împreună motoare electrice ANRE va aproba vineri tarife noi la energia electrică și alimentarea cu apă
free
13 Iunie 2018
Din 1 iulie se dă startul programului subvențiilor în avans pentru afacerile în agricultură
free
Tarom renunță pentru moment la cursa aeriană Constanța-Chișinău

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex