O nouă ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret
Print Send by email
12:08, 14 Apr 2018

În perioada 19-22 aprilie, la „Moldexpo”, se va desfășura ediția a XXII-a a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Evenimentul le oferă vizitatorilor posibilitatea să cunoască mai multe edituri din țară și de peste hotare, să afle despre noi titluri de carte, să participe la discuții și întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creație și concursuri și, nu în ultimul rând, să procure cărți la prețuri reduse, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, la ediția din anul curent vor fi prezente circa 150 de edituri și distribuitori de carte din nouă țări: Republica Moldova, România, Franța, Germania, China, Lituania, Rusia, Polonia și Ucraina.

Deschiderea oficială a Salonului va avea loc pe 19 aprilie, la ora 10.00. Joi, vineri și sâmbătă programul este între orele 09.00 și 18.00, iar duminică – de la 09.00 până la 16.00.

Cartea-surpriză care va fi oferită gratuit copiilor-vizitatori este „Poezii mici de crescut mare”, de Vasile Romanciuc. Pe parcursul evenimentului vor fi lansate circa 80 de titluri de carte.

Pe lângă standurile editurilor și distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate expozițiile: „Centenarul Unirii Basarabiei cu Țara” a Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău; „Din străbuni am moștenit” a copiilor de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico” și „Cărțile adună prietenii”, care va include cărțile scriitorilor din România, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.

După inaugurarea Salonului, pe 19 aprilie, la ora 11.00, Masanobu Yoshii, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, va citi copiilor două povești japoneze și va discuta cu ei despre rolul cărții în viața sa.

În cadrul Salonului va avea loc premierea câștigătorilor concursului „Noi aventuri ale personajelor preferate în benzi desenate”, organizat în memoria Alexandrinei Rusu. La concurs au fost prezentate 45 de lucrări.

Pe parcursul zilelor de 19-21 aprilie, la standul Secției Naționale IBBY a Bibliotecii „Ion Creangă”, se va desfășura concursul de lectură „Cine citește se-mbogățește”. Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii va organiza atelierul pentru copii de 3-6 ani „Reguli de siguranță” și atelierul pentru părinți „Sentimente de părinte – cum le stăpânim”.

În cadrul Salonului va avea loc Conferința Internațională cu tema: „Biblioteca și lectura copiilor: provocări actuale” și Panelul de discuții cu tema: „Literatura și cartea pentru copii în lumea modernă”, la care vor participa bibliotecari, scriitori, cercetători literari din Republica Moldova, România, Suedia, Lituania, Rusia, Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan.

Festivitatea de premiere a laureaților Salonului va avea loc la 22 aprilie, ora 12.00.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Academia Părinților de Invidiat - o nouă viziune asupra educației parentaleConferințe IPN [HD] |Îînchisoare cu suspendare pentru membrii unui grup criminal organizat
Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Vezi toate
banner creditex