Picturile copiilor moldoveni au ajuns la CEDO
Print Send by email
05:01, 14 Sep 2017

„Justiție – eu te văd așa”, o expoziție dedicată aniversării a XX-ea de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale este inaugurată astăzi, 14 septembrie, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg. Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național al Justiției, citat de IPN, evenimentul este organizat în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Expoziția cuprinde o serie de compoziții artistice realizate de copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani din Republica Moldova și reflectă justiția văzută de ei, cum și-o închipuie sau cum cred ei ca aceasta ar trebui să fie. Lucrările prezentate la vernisajul de la Strasbourg au participat mai întâi la concursul republican de arte plastice cu aceeași denumire, în perioada 27 ianuarie – 31 mai.

Potrivit comunicatului, menirea acțiunii a fost de a informa elevii despre rolul și importanța justiției în societate și de a susține interesul copiilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastic. Criteriile de care au ținut cont jurații când au ales câștigătorii au fost: originalitatea ideii, creativitate și aplicarea tehnicilor artistice.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex