Caritas Moldova își diversifică serviciile prestate
Print Send by email
06:31, 20 Mai 2017

Fundația de binefacere „Caritas Moldova” anunță că, pe lângă serviciile sociale pe care le prestează în prezent, va lansa în curând și un proiect de susținere socială a copiilor și tinerilor aflați în dificultate. Anunțul l-a făcut directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan, la ceremonia de inaugurare a noului sediu al fundației, transmite IPN.

Andrei Bolocan spune că programul destinat copiilor și tinerilor din familii defavorizate, inclusiv a celor aflați în stradă, va fi lansat pe un termen de trei ani. Accentul va fi pus pe dezvoltarea capacităților de învățare a beneficiarilor și pe orientarea lor profesională. Andrei Bolocan spune că atât noile servicii, precum și cele vechi, vor fi prestate de acum înainte la un nivel mult mai înalt, datorită accederii în noul sediu.

„Mulți ani la rând fundația noastră s-a aflat într-o clădire, posibilitățile căreia nu ne permiteau să oferim oamenilor ajutorul necesar în conformitate cu cerințele timpului. Prin acordarea nemijlocită a serviciilor sociale, noi într-o măsură mai mare vom contribui la echitatea socială și la apărarea demnității umane”, a spus Andrei Bolocan.

Prezent la ceremonia de lansare a noului sediu, Shannon Pfohman, șeful departamentului politici si advocacy „Caritas Europa”, a spus că fundația are un angajament sincer în lupta cu sărăcia, excluziunea socială, în promovarea dezvoltării umane și echității sociale. „Această schimbare într-un spațiu nou trebuie să asigure un mediu favorabil pentru îndeplinirea misiunii pentru cei defavorizați din Republica Moldova. Caritas ascultă oamenii aflați în sărăcie sau în situații dificile, vede realitatea socială și impactul acestora asupra vieții oamenilor”, a declarat Shannon Pfohman.

La 10 mai 1995, este înregistrată Misiunea Religioasă Catolică „Caritas Moldova”. La 2 iunie 2015, misiunea este reorganizată în Fundația de Binefacere „Caritas Moldova”. Beneficiarii fundației sunt în prezent persoanele în etate cu surse minime de existență, oameni fără adăpost, persoane cu dezabilități, bolnavi incurabili sau cu patologii grave. Fundația are 11subdiviziuni pe teritoriul Republicii Moldova. 


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Mitropolia Basarabiei cere repetat organelor competente ale Republicii Moldova să aplice legea, iar Mitropolitului Vladimir Cantarean să respecte drepturile creștinilor de a reveni la Mitropolia Basarabiei

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Dezbateri publice cu participarea candidaților la funcția de primar generalConferințe IPN [HD] | Comerțul cu moldoveni pe plan internațional continuă
Conferințe IPN [HD] | Lansarea celei de-a V-a ediții a Săptămânii Globale de Acțiune pentru EducațieConferințe IPN [HD] | Candidatul unic, program comun pentru Chișinău - Unirea Forțelor de Dreapta
Vezi toate
banner ceu
banner creditex