Ambasadorul Marii Britanii a fost convocat la Ministerul de Externe
Print Send by email
14:32, 19 Iun 2017

Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii în Republica Moldova, Lucy Joyce, a fost convocată luni, 19 iunie, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău pentru a clarifica deplasarea recentă la Londra a unor lideri din autoproclamata republică moldovenească nistreană. Potrivit unui comunicat de presă, citat de IPN, șefa diplomației britanice a spus că deplasarea a purtat un caracter privat, iar organizatorul a fost o asociație studențească specializată în organizarea de dezbateri pe teme de interes academic.

Totodată, ea a subliniat faptul că reprezentanții Ministerului de Externe al Marii Britanii au profitat de ocazie pentru a le comunica direct liderilor zonei de securitate poziția oficială a Guvernului britanic, potrivit căreia conflictul transnistrean trebuie soluționat cu respectarea principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu atribuirea unui statut special Transnistriei.

Viceministrul de externe Lilian Darii, în cadrul ședinței, a atras atenția ambasadei britanice asupra inoportunității unor astfel de acțiuni pe viitor, invocând în acest sens efectele negative generate de stereotipurile politice și rea-voința exponenților regimului de la Tiraspol.

Viceministrul a mai subliniat faptul că abuzurile și derapajele politice comise frecvent în ultimul timp de către liderii de la Tiraspol, care tind să folosească orice tribună pentru propagarea ideilor secesioniste și inducerea în eroare a opiniei publice. Lilian Darii a mai declarat faptul că aceste acțiuni subminează eforturile întreprinse, cu sprijinul partenerilor internaționali, în vederea identificării unei soluții pentru conflictul transnistrean, în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Asociația Promo-LEX

Controlul asupra Societății Civile din Regiunea Transnistreană ”OFICIALIZAT”

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Împotriva lui F.Ghelici se pregătește o provocație cu scopul lichidării fiziceConferințe IPN [HD] Aplicarea forței și a gazelor lacrimogene contra creștinilor pașnici
Conferințe IPN [HD] |  Impactul deciziilor recente ale Consiliului PVE  asupra RMConferințe IPN [HD] | Poziția PP Voința Poporului față de rezultatele alegerilor locale noi
Vezi toate
banner eu
banner ceu
banner creditex