Prelungirea amnistiei migraționale, discutată de Dodon și Putin
Print Send by email
05:07, 18 Mar 2017

Președintele Igor Dodon anunță că a solicitat în cadrul întrevederii cu omologul său rus, Vladimir Putin, prelungirea termenului amnistiei migraționale și după data de 20 martie. Cei doi șefi de stat au mai discutat și despre reglementarea diferendului transnistrean, dar și parteneriatul strategic moldo-rus, transmite IPN.

Într-un comunica de presă al Președinției se menționează că Igor Dodon i-a mulțumit președintelui rus pentru soluționarea problemei exporturilor în Rusia a producției mai multor întreprinderi de vinificație mari din Moldova. În mod special, Igor Dodon i-a mulțumit președintelui Rusiei pentru amnistia migrațională pentru anumite categorii de cetățeni moldoveni, totodată solicitând soluționarea problemei și aplicarea unei amnistii pentru ceilalți 33 de mii de cetățeni ai Moldovei, aflați acum în patrie, dar care au comis anumite încălcări în perioada aflării pe teritoriul Rusiei.

„Am cerut prelungirea termenului amnistiei migraționale și după data de 20 martie, astfel încât să poată beneficia de aceasta un număr maxim de cetățeni moldoveni, aflați la muncă în Rusia. Vladimir Putin m-a anunțat că termenul va fi prelungit”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Dodon a mai venit cu inițiativa examinării oportunității încheierii unui acord cu privire la cetățenia dublă pentru ca compatrioții moldoveni, aflați cu traiul permanent în Rusia, să nu fie nevoiți să renunțe la cetățenia moldovenească. Unul din subiectele discuției l-a reprezentat nota de protest înaintată ambasadorului Federației Ruse în Moldova din partea conducătorilor Parlamentului și Guvernului țării, precum și îndemnul celor din urmă pentru funcționarii moldoveni de a evita vizitele în Federația Rusă.

„Mi-am exprimat regretul în legătură cu declarația neinspirată a conducerii Moldovei vizavi de Federația Rusă. Sper sincer că astfel de acțiuni nu vor influența dinamica generală a relațiilor moldo-ruse”, a spus președintele.

De asemenea, părțile au mai discutat subiectulreglementării diferendului transnistrean. Igor Dodon l-a informat pe Vladimir Putin despre intenția de a avea o întrevedere cu liderul transnistrean, până la sfârșitul lunii martie. În cadrul discuției, Igor Dodon i-a propus lui Vladimir Putin organizarea unor consultări moldo-ruse cu privire la stabilirea unui parteneriat strategic între Republica Moldova și Federația Rusă. 


(1) comentarii
tintirim
20:47, 19 Martie 2017

SI KUM DODONULE-- ITI PLACE FUNDUL LUI VOVOCKA lingau nenouocit sal mai pupi in kur de o suta de ori!

Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.II)Conferințe IPN [HD] | Fiodor Ghelici: Dodon seamănă vrajbă geopolitică și interetnică (P.I)
Conferințe IPN [HD] |  Atitudinea Coaliției Civice  față de invalidarea alegerilorConferințe IPN [HD] | Organizarea protestului pentru ieftinirea carburanților
Vezi toate
banner creditex