COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

Ziua Mondială de Combatere a Tuberculozei

COMUNICAT-INVITAȚIE

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova în parteneriat cu IMSP Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină vă invită, în data de 24 martie curent, la un flashmob dedicat Zilei Mondiale de Combatere a Tuberculozei. Evenimentul va cuprinde acțiuni de informare și de sensibilizare a populației cu privire la tuberculoză, în trei locații din capitală: în scuarul magazinului UNIC, la ora 10:00, în Aeroportul Internațional Chișinău, la ora 12:00, și în Centrul Comercial Malldova, la ora 14:00. 

În fiecare an, conform calendarului Organizației Mondiale a Sănătății, data de 24 martie este considerată Ziua Mondială de Combatere a Tuberculozei. Această dată comemorează ziua în care, în 1882, doctorul Robert Koch a informat oficial, la Berlin, comunitatea științifică internațională despre descoperirea sa - bacilul Koch.

Tuberculoza este o boală infecțioasă cu evoluție cronică, provocată de Micobacterium tuberculosis, care afectează preponderent populația adultă în cei mai productivi ani ai vieții, determinând, direct și indirect, serioase consecințe sociale, iar pentru combaterea ei sunt necesare resurse financiare substanțiale.

Creșterea incidenței tuberculozei pe plan mondial se datorează unei serii de factori: sporirea numărului de imigranți din țări în care tuberculoza este endemică, epidemia de SIDA, apariția unor tulpini bacteriene rezistente la tuberculostatice. 

Republica Moldova se identifică, în continuare, printre țările cu un nivel ridicat de morbiditate și se regăsește în lista celor 18 țări prioritare în controlul tuberculozei în Regiunea Europeană și printre cele 30 de țări cu povară înaltă de tuberculoză multidrogrezistentă (TB/MDR) din lume.

 
Silvia Ciubrei, șef departament,
Departamentul Comunicare și Relații Publice
tel.: 022 205 235  mob.: 079 087 267 
e-mail: silvia.ciubrei@usmf.md
 

 


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire

 


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | REPREZENTANȚI OFICIALI AI ORGANIZAȚIEI INTERNAȚIONALE INTERGUVERNAMENTALE ...Conferințe IPN [HD] | CENTRUL PARTENERIAT PENTRU DEZVOLTARE
Conferințe IPN [HD] | Centrul pentru Jurnalism IndependentConferințe IPN [HD] | Imitarea justiției, tortura, refuzul în admiterea medicilor din Chișinău
Vezi toate
banner creditex