COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

CTIF oferă servicii noi în domeniul contabilității pentru instituțiile bugetare

La începutul săptămânii curente, specialiștii Instituției publice ”Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) au prezentat la Sângerei un nou proiect de acordare a suportului instituțional în domeniul ținerii evidenței contabile pentru instituțiile de învățământ din acest raion. CTIF prestează acest tip nou de servicii începând cu luna septembrie 2018.

Scopul principal al noilor servicii este de a acorda instituțiilor bugetare asistență privind  ținerea evidenței contabile, planificarea și raportarea financiară, precum și a le oferi soluții profesioniste pentru gestionarea eficientă a finanțelor publice.

În cadrul proiectului de suport instituțional, specialiștii CTIF oferă următoarele servicii:

  • analiza activității economico – financiare în scopul optimizării proceselor;
  • asistență pentru unul sau câteva sectoare ale contabilității beneficiarului;
  • elaborarea recomandărilor privind ținerea conformă a evidenței contabile;
  • asistență la utilizarea sistemelor informaționale de evidență contabilă, inclusiv a Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile Publice pe platforma 1C, sistem administrat de CTIF.     
     

CTIF a finalizat deja două proiecte de acordare a suportului instituțional în domeniul contabilității la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, iar în prezent realizează un proiect similar la Centrul de excelență în energetică.

Responsabilii instituțiilor bugetare care doresc să contracteze serviciile de suport instituțional în domeniul contabilității ale CTIF, pot transmite solicitarea la adresa de e – mail: iana.betivu@ctif .gov.md sau la tel: (022) 262 - 873.

Conform statutului CTIF, aprobat prin hotărârea Guvernului nr. 125 din 06.02.2018, instituția este abilitată să acorde suport instituțional, inclusiv în domeniul contabilității în sectorul bugetar, și în procesul de dezvoltare continuă a capacităților profesionale ale personalului care activează în domeniile: finanțe publice, achiziții publice, fiscal și vamal.
 

Serviciul de presă al CTIF

21 noiembrie 2018


DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex