COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

A fost publicat proiectul actualizat al „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din R. Moldova

 

 

 

 

 

 
FORUMUL MASS-MEDIA 2016

Pe pagina web a Forumului mass-media din Republica Moldova http://mediaforum.md/event  a fost publicat proiectul „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei, actualizate în baza propunerilor participanților la a doua ediție a Forumului care s-a desfășurat la 2-3 decembrie 2016, la Chișinău.

„Foaia de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova a fost elaborată la prima ediție a Forumului mass-media care a avut loc la 27-28 octombrie 2015. În document sunt formulate principalele constrângeri care împiedică dezvoltarea instituțiilor mass-media și un plan de acțiuni pentru a elimina/diminua aceste constrângeri și a asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea sustenabilă, crearea și consolidarea unui climat de concurență loială și independență editorială a instituțiilor mass-media din țara noastră.

La ediția a doua a Forumului mass-media (2-3 decembrie 2016) s-a decis actualizarea și completarea „Foii de parcurs”, iar un grup de inițiativă, format din reprezentanți ai organizatorilor și facilitatorii atelierelor tematice care au avut loc la Forumul mass-media 2016, a adaptat documentul conform situației la zi și propunerilor relevante ale participanților la Forum.

Până la 5 ianuarie 2017, jurnaliștii, managerii și alți colaboratori ai instituțiilor mass-media pot transmite propuneri de îmbunătățire a proiectului, care vor fi analizate de grupul de inițiativă. Versiunea completată a ”Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova va fi transmisă autorităților naționale, ambasadelor și reprezentanțelor străine, organizațiilor internaționale care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei.

Proiectul actualizat al ”Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova poate fi accesat pe pagina web: www.mediaforum.md/event, la rubrica ”Documente”. Propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail: secretariat@consiliuldepresa.md

Forumul mass-media din Republica Moldova este organizat de Consiliului de Presă, în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Electronice (APEL).

Desfășurarea Forumului mass-media 2016 a fost finanțată de Programul Mass-Media al Fundației Soros-Moldova, Programul Consiliului Europei “Promovarea jurnalismului profesionist și responsabil prin susținerea rețelei regionale a structurilor de autoreglementare”, Ambasada SUA în Republica Moldova și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.

Pentru informații suplimentare:
tel.: (022) 210602
(persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)
www.mediaforum.md


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO)

Promovarea standardelor de etică, transparenței, nepolitizării și evitării conflictelor de interese prin autoreglementarea sectorială necesare pentru a redresa scăderea de încredere în sectorul neguvernamental și mass-media

Termoelectrica

Au renunțat la încălzirea autonomă și s-au reconectat la sistemul centralizat. Facturile sunt cu cca 30% mai mici

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Sergiu Tofilat și Ianuș Cușnir. Delapidarea fondurilor europene.Conferințe IPN [HD] | Primarul s.Drepcăuți, Ghenadi Ioxa. Minciuna atacă proprietarii de pământ.
Conferințe IPN [HD] |  PPDA. PPDA este alături de producătorii autohtoniConferințe IPN [HD] | Tinerii din partidele PAS, PPDA și PLDM, cer acces liber în cămine.
Vezi toate
banner moldova azi
banner creditex