COMUNICATE DE PRESĂ

Print Send by email

A fost publicat proiectul actualizat al „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din R. Moldova

 

 

 

 

 

 
FORUMUL MASS-MEDIA 2016

Pe pagina web a Forumului mass-media din Republica Moldova http://mediaforum.md/event  a fost publicat proiectul „Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei, actualizate în baza propunerilor participanților la a doua ediție a Forumului care s-a desfășurat la 2-3 decembrie 2016, la Chișinău.

„Foaia de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova a fost elaborată la prima ediție a Forumului mass-media care a avut loc la 27-28 octombrie 2015. În document sunt formulate principalele constrângeri care împiedică dezvoltarea instituțiilor mass-media și un plan de acțiuni pentru a elimina/diminua aceste constrângeri și a asigura condițiile necesare pentru dezvoltarea sustenabilă, crearea și consolidarea unui climat de concurență loială și independență editorială a instituțiilor mass-media din țara noastră.

La ediția a doua a Forumului mass-media (2-3 decembrie 2016) s-a decis actualizarea și completarea „Foii de parcurs”, iar un grup de inițiativă, format din reprezentanți ai organizatorilor și facilitatorii atelierelor tematice care au avut loc la Forumul mass-media 2016, a adaptat documentul conform situației la zi și propunerilor relevante ale participanților la Forum.

Până la 5 ianuarie 2017, jurnaliștii, managerii și alți colaboratori ai instituțiilor mass-media pot transmite propuneri de îmbunătățire a proiectului, care vor fi analizate de grupul de inițiativă. Versiunea completată a ”Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova va fi transmisă autorităților naționale, ambasadelor și reprezentanțelor străine, organizațiilor internaționale care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei.

Proiectul actualizat al ”Foii de parcurs” pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova poate fi accesat pe pagina web: www.mediaforum.md/event, la rubrica ”Documente”. Propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail: secretariat@consiliuldepresa.md

Forumul mass-media din Republica Moldova este organizat de Consiliului de Presă, în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociația Presei Electronice (APEL).

Desfășurarea Forumului mass-media 2016 a fost finanțată de Programul Mass-Media al Fundației Soros-Moldova, Programul Consiliului Europei “Promovarea jurnalismului profesionist și responsabil prin susținerea rețelei regionale a structurilor de autoreglementare”, Ambasada SUA în Republica Moldova și Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.

Pentru informații suplimentare:
tel.: (022) 210602
(persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)
www.mediaforum.md


ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] |Chișinăul de seară, orașul luminilor, rezultatul concursuluiConferințe IPN [HD] | PUN își consolidează rândurile
Conferințe IPN [HD] | Un grup de experți în energetică, adresare către ANREConferințe IPN [HD] | Licitații cu probleme la achiziția alimentelor în școli
Vezi toate
banner ceu
banner creditex