Sergiu Mocanu explică de ce partidul lui nu participă la parlamentare pe circumscripții uninominale
Print Send by email
05:35, 10 Ian 2019

Liderul Partidului Politic Mișcarea Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că formațiunea pe care o reprezintă nu participă la următoarele parlamentare pe circumscripțiile uninominale pentru că nu recunoaște sistemul electorală mixt. Potrivit lui, formațiunea ar fi boicotat aceste alegeri, dacă s-ar fi angajat toate partidele să facă un front comun, transmite IPN.

Liderul Mișcării Antimafie susține că partidul boicotează parțial alegerile participând la scurtin doar pe circumscripția națională. „Noi, Mișcarea Antimafie, boicotăm parțial această campanie pentru că nu am găsit parteneri de boicot întrucât toți s-au aruncat ca lacomii la o campanie electorală în care pot obține un mandat pe circumscripție uninominală”, a spus Sergiu Mocanu la emisiunea „Candidat” de la postul de televiziune TVC21.

Sergiu Mocanu recunoaște că participă în campanie pentru a beneficia de publicitatea electorală prin care poate comunica mesajul partidului. „În această campanie electorală noi mergem doar cu o listă de candidați, doar pentru acea parte a Parlamentului, care se alege pe lista de partid așa cum au fost voturile proporționale până acum”, a notat politicianul.

În opinia lui Sergiu Mocanu, Republica Moldova, din 1994, a fost un stat cât de cât stabil tocmai pentru că a avut o singură circumscripție și a avut votul proporțional. „Din momentul în care noi am împărțit Republica Moldova în circumscripții, noi ne-am creat o mare problemă care o să aibă consecințe destul de grave asupra bunei funcționări a statului”, spune politicianul.


(0) comentarii
Nume

Adaugă comentariu Citeste Regulile

Subscribe by email RSS

ANUNȚURI

Vezi toate

COMUNICATE DE PRESĂ

Vezi toate

Ultimele video

Conferințe IPN [HD] | Italian Design Day in Moldova. Prezentare de programConferințe IPN [HD] | Radiografia atacurilor asupra organizațiilor neguvernamentale din R.M în 2018
Conferințe IPN [HD] |  Fundația ,,Youth Development for Innovation", raport de monitorizareConferințe IPN [HD] | Adunarea de constituire a Congresului Cetățenilor Români din Republica Moldova
Vezi toate
banner creditex